Få gode opskrifter på gode brød. Det er nemt at bage selv - og det smager meget bedre end det man kan købe hos de fleste bagere.

tirsdag den 21. april 2009

Spinat/kartoffel boller






Disse boller er så lækre! Kartoflerne gør dem super bløde i flere dage efter de er bagt.

150 g spinat
2 bagekartofler
25 g gær
5 dl lunken vand
1/2 spsk. salt
3 spsk. rapsolie
durummel og hvedemel (halvt af hver)

Skyld spinaten og skær den i strimler.
Kog kartoflerne og mos dem godt bagefter.
Rør gær op med vandet. Tilsæt salt og olie og rør det sammen. Jeg bruger altid en gaffel til dette.
Rør vandet i sammen med spinat og kartofler.
Hæl noget af melet i. Hvor meget mel du skal bruge afhænger af resten af dejen, så start med at tilsætte 300 g durummel, og rør det sammen med gaflen. Hæl hvedemel i til dejen er fast nok til du kan tage det ud på bordet (jeg har denne gang brugt den fra De fem Gårde, som giver en grov karakter). Ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter. Brug så meget mel at dejen bliver smidig og nem at arbejde med.

Hæves 1,5 time. Form boller af dejen og sæt dem på en plade bagepapir. Efterhæver i 30-45 minutter. Bages ved 250 grader i ca. 10-12 minutter.
Brug evt. bagesten - det giver en sprød kant.


1 kommentar:

  1. Hej :)
    Det ser super lækkert ud. Jeg vil spørge om man også kan bruge opskriften til at lave franksbrød? Og hvor lang tid det i så fald skal have?
    Hilsen Cecilia

    SvarSlet