Få gode opskrifter på gode brød. Det er nemt at bage selv - og det smager meget bedre end det man kan købe hos de fleste bagere.

søndag den 26. april 2009

Sandwichboller med solsikkekerner



Til aftensmaden i dag bagte jeg nogle lækre og sprøde sandwichboller.

25 g gær
5 dl vand
2 tsk. salt
2 spsk. olie
4 spsk. solsikkekerner
300 g durummel
italiensk hvedemel

Rør gæren ud i vand, salt og olie i en stor skål - jeg plejer at bruge en gaffel. Rør solsikkekernerne og durummelet i. Rør godt sammen med gaflen og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Når dejen er fast nok, vender du den ud på bordet og ælter den smidig. Brug så meget hvedemel det kræves, før dejen er super smidig.

Hæver i skålen i ca. 1,5 time. Formes til 6 store boller, der trykkes flade. Tryk ikke for hårdt, så alt luften trykkes ud. Efterhæver 30 minutter - gerne lunt.
Pensl evt. bollerne med vand og drys med rosmarin eller solsikkekerner - jeg lavede 3 af hver.
Bages ved 250 grader i 15-20 minutter.

Tip: Bag dem på en bagesten, så bliver de super sprøde. Husk også at lade dem køle af på en rist, så de ikke bliver bløde.










1 kommentar:

  1. der skal 300 g durummel i men hvor meget hvedemel? :D

    SvarSlet