Få gode opskrifter på gode brød. Det er nemt at bage selv - og det smager meget bedre end det man kan købe hos de fleste bagere.

onsdag den 22. april 2009

Hvide boller eller brød






Dette er en sundere udgave af traditionelle "fødselsdagsboller".

25 g gær
5 dl vand
3 spsk. olie
1/2 spsk. salt
durummel og hvedemel (ca. 40-60 fordeling)

Rør gær ud i vand og olie i en skål med en gaffel. Tilsæt salt. Bland ca. 250 g durummel i med gaflen. Bland hvedemel i dejen til den er fast nok til du kan tage den ud på bordet og ælte den godt igennem i ca. 5 minutter.
Lægges op i skålen og tildækkes med et viskestykke. Hæver i ca. 1,5 time.
Formes til boller eller et stort brød. Hæver ca. 45 minutter ovenpå en plade. Jeg plejer at sætte pladen på ovnen, mens den varmer op. Varmen får brødet til at hæve bedre.
Bages ved 250 grader i ca. 12 minutter for boller - eller 30 minutter for brød.

Tip: Erstat evt. melet med andet mel





Ingen kommentarer:

Send en kommentar