Få gode opskrifter på gode brød. Det er nemt at bage selv - og det smager meget bedre end det man kan købe hos de fleste bagere.

lørdag den 25. april 2009

Chokolademuffins vol.1



De her muffins er så nemme at lave - og de bringe altid lykke, når jeg bager dem.

75 smeltet smør
100 g grofthakket chokolade
2 æg
1,5 dl sukker
1,5 dl mel
1,5 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1/4 tsk. salt
2 spsk. færdig espressokaffe (el. stærk kaffe)
Pisk æg og sukker meget luftigt med en el-pisker. Det skal boble lidt, når du stopper med at piske. Det tager ca. 1,5-2 minutter.
Vend chokoladen nede i den smeltede smør sammen i en anden skål eller dyb tallerken.
Vend chokolade/smør blandingen og kaffen i æggemassen med en dejskraber.
Sigt melet, vanilje, bagepulver og salt i dejen, og vend det hele sammen med dejskraberen.
Fyld dejen i muffinsforme. Der bliver ca. 4 kæmpemuffins eller 8 små.
Bages ved 20 grader i ca. 15-20 minutter.

Tip: Når du sigter mel, bagepulver og vaniljesukker i dejen, bliver kagerne mere luftige og du undgår "mel-klumper".








Ingen kommentarer:

Send en kommentar