Få gode opskrifter på gode brød. Det er nemt at bage selv - og det smager meget bedre end det man kan købe hos de fleste bagere.

onsdag den 22. april 2009

Foccacia



Perfekt som tilbehør til aftensmad

25 g gær

3 dl lunken vand

1,5 tsk. salt

172 tsk. sukker

2 tsk. frisk rosmarin (el. tørret)

3 spsk. olie (raps eller oliven)

200 g durummel

300 g hvedemel

Pynt: Cherrytomater og rosmarin


Rør gær ud med vand, sukker, salt og olie. Tilsæt rosmarin og durummel. Lad det hæve i skålen under et viskestykke i 30 minutter - til det begynder at boble.

Tilsæt næsten alt hvedemelet, og ælt dejen godt igennem på køkkenbordet, til den er smidig og elastisk. Smør en skål med god olie og kør dejen rundt i skålen, så den er helt rullet ind i olie.

Hæver i 1 time.

Bred dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Brug hænderne til at få dejen strukket godt ud. Dryp lidt olie ud over. Pynt med cherrytomater, salt og frisk rosmarin. Evt. kan du også pynte med lidt sorte oliven.

Bages ved 250 grader i ca. 20 minutter.

1 kommentar:

  1. Der skal vist stå 1/2 tsk. sukker - IKKE 172 !

    SvarSlet