Få gode opskrifter på gode brød. Det er nemt at bage selv - og det smager meget bedre end det man kan købe hos de fleste bagere.

lørdag den 25. april 2009

Majsbrød med smør


25 g gær
1 dl lunken mælk
2 dl håndvarmt vand
225 g majsmel (IKKE at forveksle med Maizena!)
2 tsk. salt
ca. 300 g hvedemel
50 g tempereret smør

Findel gær i en stor skål. Rør den glat med mælk og vand. Tilsæt salt og majsmel og rør det godt sammen med en gaffel.
Ælt hvedemel og smør ind i dejen, og vend det ud på bordet og ælt det godt igennem, til det er super smidigt.
Hæver tildækket 1,5 time i skålen.
Vendes ud på bordet, formes til et brød og hæver tildækket 30 minutter.
Bages på bagesten (eller plade) i ca. 30-40 minutter ved 200 grader.

Tip: Lad brødet hæve 2. gang ovenpå ovnen - så hæver det bedre pga. varmen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar