Få gode opskrifter på gode brød. Det er nemt at bage selv - og det smager meget bedre end det man kan købe hos de fleste bagere.

lørdag den 6. februar 2010

Fastelavnsboller

Ca. 10-12 stykker
230 g mel
70 g snør - blødt og skåret i små stykker
20 g gær
1 d lun mælk
1 æg
lidt salt
1 spsk. honning

Fyld:
2 tsk. vaniljesukker
1 æg
3 spsk. honning
2,5 dl lun mælk

Boller:
Ælt mel og smør sammen.
Pisk gær, mælk, æg, alt og honning sammen.
Bland væsken over i melblandingen. Ælt godt sammen - måske du skal bruge mere mel. Når dejen er smidig, stilles den til hævning tildækket i en time.

Fyld:
Lun mælken. Bland de øvrige ingredienser sammen i en anden skål - og hæld det til sidst i gryden med mælken. Varm op ved svag varme, indtil fyldet bliver tykt.

Rul dejen til boller ud i en firkant. Skær kvadrater ud og læg en klat fyld p midten. Saml enderne sammen og luk dejen omkring fyldet.
Hæves i en time. Bages på plade i ca. 10-15 minutter ved 200 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar