Perfekt som tilbehør til aftensmad
25 g gær
3 dl lunken vand
1,5 tsk. salt
172 tsk. sukker
2 tsk. frisk rosmarin (el. tørret)
3 spsk. olie (raps eller oliven)
200 g durummel
300 g hvedemel
Pynt: Cherrytomater og rosmarin
Rør gær ud med vand, sukker, salt og olie. Tilsæt rosmarin og durummel. Lad det hæve i skålen under et viskestykke i 30 minutter - til det begynder at boble.
Tilsæt næsten alt hvedemelet, og ælt dejen godt igennem på køkkenbordet, til den er smidig og elastisk. Smør en skål med god olie og kør dejen rundt i skålen, så den er helt rullet ind i olie.
Hæver i 1 time.
Bred dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Brug hænderne til at få dejen strukket godt ud. Dryp lidt olie ud over. Pynt med cherrytomater, salt og frisk rosmarin. Evt. kan du også pynte med lidt sorte oliven.
Bages ved 250 grader i ca. 20 minutter.
Der skal vist stå 1/2 tsk. sukker - IKKE 172 !
SvarSlet