Få gode opskrifter på gode brød. Det er nemt at bage selv - og det smager meget bedre end det man kan købe hos de fleste bagere.

fredag den 26. juni 2009

Kæmpe chokolademuffins




I sidste uge bagte jeg kæmpe muffins til min kærestes arbejde. De bragte glæde. Det er min sædvanlige opskrift - bare pyntet med glasur/rødt krymmel som et dannebrog-flag (vi bor for tiden i New York). De er lavet i en kæmpe forme, og skulle derfor stå 20 minutter i ovnen. Jeg har kun brugt 1 slags chokolade + kakaopulver i denne opskrift.

Se opskriften her

Små cup cakes

1 stort æg
100 g smeltet smør
100 g sukker
50 g grofthakket chokolade
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Pisk æg og sukker godt sammen. Rør smøret i med elpiskeren for lav udblæsning. Vend chokoladen i med en dejskraber. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i dejen og vend det forsigtigt rundt med dejskraberen.
Bages i bitte små muffinsforme ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Afkøles og pyntes med glasur/frosting og farverigt krymmel.



torsdag den 11. juni 2009

Grove sandwichboller



Lækre grove sandwichboller - perfekt til madpakken eller en hurtig aftensmad.

25 g gær el. 1 pk. tørgær
5 dl vand
2 tsk. salt
Groft hvedemel ca. 600 g

Rør gæren ud i vand og salt i en stor skål - jeg plejer at bruge en gaffel. Rør en god del af melet i - stadig med en gaffel. Rør godt sammen, og tilsæt melet lidt efter lidt. Når dejen er fast nok, vender du den ud på bordet og ælter den smidig. Brug så meget mel det kræves, før dejen er super smidig.

Hæver i skålen i ca. 1,5 time. Formes til 6 store boller, der trykkes flade. Tryk ikke for hårdt, så alt luften trykkes ud. Efterhæver 30 minutter - gerne lunt.
Pensl evt. bollerne med vand. Bages ved 250 grader i 15-20 minutter.

Tip: Bag dem på en bagesten, så bliver de super sprøde. Husk også at lade dem køle af på en rist, så de ikke bliver bløde.

Chokoladecookies - Chocolate Munchies

Opskrift oprindeligt fra: The golden books of cookies.
125 g blødt smør
100 g sukker
150 hvedemel
2 spsk. kakaopulver
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
evt. 1 tsk. kanelpulver
evt. ca. 50 g grofthakket mørk chokolade

Forvarm ovnen på 180 grader.
Bland mel, kakaopulver, bagepulver, evt. kanel og salt i en skål.
Pisk sukker og smør godt sammen med en el-pisker, og rør æggeblommen i til den lige akkurat er blandet i massen.
Rør de tørre ingredienser i og hakket chokolade i.
Drop skefulde af kagedejen på en bageplade beklædt med bagepapir. De flyder ud, så sæt kagerne med god afstand til hinanden. Sæt kagerne i ca. 2,5 cm klatter.
Bages i ca. 10 minutter - hold godt øje med dem. Tag kagerne ud mens de stadig er bløde i midten - de bliver hårdere når de køler af.
Kan evt. pyntes med smeltet chokolade.

tirsdag den 2. juni 2009

Havrecookies












En opskrift fra Guldbogen: The Golden book of cookies - dog lettere revideret

150 g groft hvedemel - alternativt 1/2 hvedemel og 1/2 grahamsmel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
180 gram blødt smør
150 g havregryn - helst grovvalsede
100 g sukker
1 stort æg


Bland mel, bagepulver og salt sammen. Tilsæt smør og havregryn og rør dejen godt igennem - gerne med hænderne.
Ælt sukker og æg i dejen, og form den til en stor kugle.
Pak dejen ind i film og opbevar den i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rulles ud på bordet og cirkler stikkes ud.
Bages ved 190 grader i ca. 10 minutter. De skal være bløde når de kommer ud, men gyldne i kanten. Afkøles på en rist, og pyntes evt. med smeltet hvid eller mørk chokolade.