Få gode opskrifter på gode brød. Det er nemt at bage selv - og det smager meget bedre end det man kan købe hos de fleste bagere.

tirsdag den 2. juni 2009

Havrecookies












En opskrift fra Guldbogen: The Golden book of cookies - dog lettere revideret

150 g groft hvedemel - alternativt 1/2 hvedemel og 1/2 grahamsmel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
180 gram blødt smør
150 g havregryn - helst grovvalsede
100 g sukker
1 stort æg


Bland mel, bagepulver og salt sammen. Tilsæt smør og havregryn og rør dejen godt igennem - gerne med hænderne.
Ælt sukker og æg i dejen, og form den til en stor kugle.
Pak dejen ind i film og opbevar den i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rulles ud på bordet og cirkler stikkes ud.
Bages ved 190 grader i ca. 10 minutter. De skal være bløde når de kommer ud, men gyldne i kanten. Afkøles på en rist, og pyntes evt. med smeltet hvid eller mørk chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar