Få gode opskrifter på gode brød. Det er nemt at bage selv - og det smager meget bedre end det man kan købe hos de fleste bagere.

torsdag den 17. september 2009

Grove koldehævede mysliboller

1/2 frisk gær
1 spsk. olie
2 tsk. salt
hakkede nødder og tørret frugt, (ca. 
150 g i alt)
1 dl havregryn
3,5 dl groft hvedemel
6,5 dl vand
hvedemel


Rør gæren ud i vand og rør olie, salt nødder/frugt og havregryn i.
Stadig med en ske eller en gaffel røres det grove hvedemel i dejen. Rør godt rundt.
Rør nu hvedemelet i dejen. Der skal nok mel i til, at dejen er klistret og ikke fast, men stadig har en god grødet substans. Du skal ikke ælte dejen.

Hviler tildækket i køleskabet natten over.

Formes til boller eller brød - helst uden brug af ekstra mel - og står på bagepladen til ovnen bliver varm. Bages herefter på 250 grader i ca. 15 minutter for boller og 30 minutter for brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar