Få gode opskrifter på gode brød. Det er nemt at bage selv - og det smager meget bedre end det man kan købe hos de fleste bagere.

søndag den 7. marts 2010

Pizzasnegle


50 g gær
4 dl vand
2 tsk. salt
300 g spelt- eller grahamsmel
ca. 350 g hvedemel

Fyld:
50-100 g pinjekerner
1 stor dåse tomatpure
2 fed hvidløg eller 2 tsk. hvidløgspasta
1 tsk. chili - evt. tørrede flager
150 g friskrevet cheddarost
evt. frisk rosmarin eller timian

Rør gæren ud i vand og salt. Ælt melet godt i, indtil dejen er smidig. Stilles til hævning i 1 time.
Rør tomatpure, hvidløg og chili sammen. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande.
Rul dejen ud i en kvadrat. Smør tomatpure ud over i et tyndt lag. Drys pinjekerner og revet ost ud over. Rul dejen sammen som en rolade.
Hæver i 30 minutter og bages herefter ved 220 grader i ca. 15 minutter.

Opskriften er fra Suveræne succeser

Romkugler


En frysepose fuld af kagerester (jeg har brugt brownies, mokkamuffins samt hvide-karamel muffins)
Smørcreme:
100 g flormelis
100 g blødt smør
2 spsk. mørk rom

Blend kageresterne godt sammen. Du kan også bruge en el-pisker. Ælt smørcremen ind i kageresterne sammen med rommen.
Tril små kugler og tril dem i pynt eller kokosmel.

Stilles koldt indtil servering

Marengskys




3 pasteuriserende æggehvider
1,25 dl rørsukker/ flormelis eller almindeligt sukker
1 stænk eddike

Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker. Vend sukker og eddike i med en dejskraber.
Kom marengsmassen i en sprøjtepose eller frysepose og sprøjt marengstoppe/kys på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bages ved 125 grader i ca. 40 minutter.

Tip: Du kan også formen marengsen som en stor bund og bruge den som lagkage.